Yosun Çorbası: Faydaları ve YapılışıYosun Çorbası, herkes tarafından bilinen bir çorba türü değildir. Ancak birçok faydası vardır. Yosunun haşlanması veya kaynatılması çocuklardaki kurtları döker, dişleri kuvvetlendirir ve saç köklerini güçlendirir. Bu çorba Kore'nin meşhur çorbalarından biridir. Yosun Çorbasının FaydalarıYosun Çorbası, bol mineralli ve vitaminlidir. Kore'de doğum yapan kadınlara içirilir ve doğum günlerinde bu çorba yapılır. Bu yüzden çorbanın bir diğer adı da doğum günü çorbasıdır. Doğum sonrasında ve doğum günlerinde yosun çorbası Kore'de gelenek haline gelmiştir. Yosun Çorbasının bazı faydaları şunlardır:
Yosun Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Yosun Çorbası Nasıl Yapılır?Kuru yosunları ilk önce yirmi dakika ılık suda bekletin. Kuru yosunlar yumuşayınca yosunları küçük küçük doğrayın. Tavada önce etleri kavurun, ardından yosunları ve susam yağını ekleyin. İki sarımsağı küçük küçük doğrayıp tavanın içine atarak soteleyin. Et ve yosunlar iyice kavrulduktan sonra göz kararı soğuk su ekleyin. Orta ateşte suyun kaynamasını bekleyin ve ara ara karıştırın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşe alın. Etler ve yosunlar iyice yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Ocağı kapamadan önce, eğer seviyorsanız sadece soya sosu ya da tuz ekleyebilirsiniz. İsterseniz eşit miktarda her ikisinden de ekleyebilirsiniz. Yanında sade pirinç pilavı yapabilirsiniz. Yosun Çorbası hazır. Afiyet olsun. |
Daha önce hiç duymamıştım. Eminim ki lezzetli ve bir o kadar da besleyici bir çorbadır. Çorbanın yapı mı çok basit gibi yalnız kuru yosunu nereden bulabiliriz acaba?
Cevap yazTilmaç,
Çorbanın lezzetli ve besleyici olduğuna katılıyorum. Kuru yosunu büyük marketlerin deniz ürünleri reyonlarında veya doğal ürünler satan dükkanlarda bulabilirsiniz. Online alışveriş sitelerinde de kuru yosun temin etmek mümkün. Afiyet olsun!