{ "title": "Yosun Çorbası", "image": "https://www.yosun.gen.tr/images/yosun-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 03:26:40", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Yosun Çorbası, herkes tarafından bilinen bir çorba türü değildir. Ancak birçok faydası vardır. Yosunun haşlaması veya kaynatması çocuklardaki kurtları döker. Dişleri kuvvetlendirir. Saç köklerini kuvvetlendirir. Bu çorba Kore'nin meşhur çorbalarından biridir. Yosun Çorbası bol mineralli ve vitaminlidir. Kore'de doğum yapan bayanlara içirilir. Doğum günlerinde de bu çorba yapılır. Bu yüzden çorbanın bir diğer adı da doğum günü çorbasıdır. Doğum sonrasında ve doğum günlerinde yosun çorbası Kore'de gelenek haline gelmiştir.

Yosun Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Yosun Çorbası Nasıl Yapılır?

Kuru yosunları ilk önce yirmi dakika ılık suda bekletin. Kuru yosunlar yumuşayınca yosunları küçük küçük doğrayın. Tavada önce etleri kavurun. Daha sonra yosunları, susam yağını koyun. İki sarımsağı küçük küçük doğrayın ve tavanın içine atıp soteleyin. Et ve yosunlar iyice kavurduktan sonra göz kararı soğuk su koyun. Orta ateşte suyun kaynamasını bekleyin ve ara ara karıştırın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşe alın. Etler ve yosunlar iyice yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Ocağı kapamadan son olarak soya sosu seviyorsanız sadece soya sosu ya da tuzu seviyorsanız sadece tuz atabilirsiniz. Eşit olarak ikisinden de atabilirsiniz. Yanına sade pirinç pilavı yapabilirsiniz.

Yosun Çorbası hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }